SEGA2.0

Drink jij regelmatig (te) veel? Wil je meer inzicht krijgen in je alcoholgebruik? Doe dan mee aan het SEGA2.0 onderzoek

Waarom?

Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in sekse- en genderverschillen in het gebruik van alcohol. Wij zullen in dit onderzoek kijken naar i) sekse- en genderverschillen in subjectieve (hunkering naar alcohol, stemming) en fysiologische (hartslag, cortisol) reacties op alcohol-gerelateerde video’s en tijdens het uitvoeren van een presentatie taak tijdens een onderzoek op de VU en ii) sekse- en genderverschillen in voorspellers voor het gebruik van alcohol over een periode van 28 dagen. Wij zullen hierbij vooral kijken naar de mate van stressvolle gebeurtenissen, blootstelling aan alcohol gerelateerde cues (zoals het zien van mensen die drinken, of het zien van reclames voor alcohol) evenals sociale context. Daarnaast zullen wij verschillen analyses uit voeren om meer inzicht te krijgen in hoe verschillen in alcoholgebruik samenhangen met variaties in seksehormoonconcentraties (progesteron, oestrogene en testosteron) en sociale factoren (zoals sociale netwerken en sociale steun).

Voor wie

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen in de leeftijd tussen de 18 en 35 jaar die regelmatig drinken en hier enige problemen mee ervaren. Het is belangrijk dat je geen problemen ervaart in het gebruik van andere middelen, zoals cocaïne of cannabis. Tevens kun je niet deelnemen aan het onderzoek als je momenteel in behandeling bent voor een stoornis in het gebruik van alcohol. Om te bepalen of dit bij jou het geval is, willen wij je vragen de volgende screeningsvragen te beantwoorden. In deze vragenlijst zullen wij je ook vragen stellen over je geboortegeslacht en genderidentiteit, zodat wij kunnen waarborgen dat we uiteindelijk voldoende variatie hebben met betrekking tot deze variabele. Als je op basis van deze online screening niet aan de volwaarde voldoet, zul je dit direct te zien krijgen.

Wat?

Wanneer je wel in aanmerking komt voor deelname, zullen wij je vragen je naam, e-mail adres en telefoonnummer achter te laten, zodat wij telefonisch contact met je kunnen opnemen. Tijdens dit telefoongesprek is er de mogelijkheid om vragen te stellen en zullen wij een afspraak maken voor het eerste deel van het onderzoek op de VU. Besluit je dat je niet aan het onderzoek wilt deelnemen, dan zullen wij je persoonsgegevens uit ons databestand verwijderen.

Mee doen?

Laat je gegevens dan <hier> achter